Montepulciano, Toscana – majoitus viinitilalla

Viininystävän majapaikka

Olen matkaillut Toscanassa kahdesti hieman pidempään ja kiertänyt useita kyliä ja kaupunkeja. Yhdeksi lempipaikakseni on muodotunut Montepulciano, jossa päätin myös majoittua kolmen yön ajan viimeisimmällä Italian matkalla. Olin haaveillut pitkään majoittuvani joskus viinitilalla ja vihdoin haaveeni kävi toteen. Itse asiassa jopa kahdesti saman matkan aikana, sillä ennen Toscanaa seikkailimme Marchen alueella, jossa majapaikkana toimi myös paikallinen viinitila.

Montepulcianossa asuimme muutaman kilometrin päässä kaupungista Nottolan viinitilalla. Majapaikkamme oli aivan ihana ja suosittelenkin sitä lämmöllä. Huoneet olivat suuret ja sisustettu perinteisen pelkistetysti, aamiainen oli loistava ja tilan isäntä mitä charmikkain herrasmies.

Viinitilalla on noin kymmenen huonetta, pieni kuntoiluhuone ja yhteiskäytössä oleva uima-allas. Aamiaisella oli tarjolla tilan omia hilloja ja hunajaa. Erityisesti grapalla maustettu päärynä hillo oli ihanaa juustojen kanssa. Tätä ostin myös kotiin!

Eräänä päivänä osallistuimme noin tunnin kestäneelle kierrokselle, jonka aikana vierailimme viiniviljelmillä ja -kellareissa. Kierros päättyi tilan tuotteiden maisteluun.

Liikkumiseen käytimme vuokra-autoa. Ilman autoa tämä majapaikka voi olla hieman haastava saavuttaa.

Lähistöllä oli useita viiniviljelmiä ja käytinkin aamun viileimmät tunnit tutustuen niihin tarkemmin aamulenkeillä. Suuntaa Nottolalta aamulenkille esimerkiksi tielle SP17 ja poikkea siltä pienelle hiekkatielle Cipressin ja Dein viiniviljemien sekaan. Sain monesti juosta aamulenkkini yksin, ainostaan kylän aamuvirkuimmat papat olivat seuranani Piaggioineen.

10 Comments

  1. Laitanpa tämän itselle muistiin, sillä viinitilamajoitus kiehtoaa aina ja Montepulciano on seuraavan Toscanan reissun ohjelmassa. Ajankohta on vielä avoin, mutta voi olla reissu lähempänä kuin luulenkaan. Eli kiitos majoitusvinkistä 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s