Mainio Airbnb-majoitus Havannassa

Siirtomaatyyliä Vedadossa

Kuuban matka jaettiin kohteiden ja majoitusten osalta kahtia. Ensin viisi yötä Airbnb:ssä Havannassa, jonka jälkeen siirtyminen vielä viideksi yöksi Varaderoon viiden tähden resorttiin. Havannassa majoituimme Vedadon kaupunginosassa, joka on mukava pääosin paikallisen keskiluokan asuttama alue rantakatu Maleconin ja Centro Habanan välissä. Vedadon Airbnb ansaitsee täydet viisi tähteä. Tässä perustelut miksi.

Siisteystasosta ensimmäinen tähti. Kuubassa kaikki on vähän sinnepäin ja sympaattisesti rempallaan. Tämä Airbnb-majoitus oli kuitenkin aivan toista luokkaa. Asunnossa tuoksui hyvältä ja siisteydestä pidettiin huolta. Paikan omistaja on ranskalaisen miehen kanssa naimisissa oleva Kuubalainen Mara. Hän on myös asunut ulkomailla ja ehkä juuri siksi omaksunut eurooppalaisten vaatimuksia vastaavan siisteystason. Myös asunnon sisustus oli tyylikäs.

Toinen tähti tulee sijainnista. Vedado on rauhallinen asuinalue, kuitenkin lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kävelymatkan päässä mm. paikallisten suosima markkina-alue/kauppahalli, Hotel Nacional, vilkas Avenida 23 niminen katu ja Plaza de Revolucion. Lyhyen kävelymatkan päässä myös Linea -niminen katu, josta voi napata vaikka paikallisbussin Miramarin suuntaan. Noin 200 m päästä löytyy myös valuutanvaihtoon Cadeca. Taksimatka keskustaan esim. Parque Centraliin kustansi noin 9€.

img_5085

Rahoille vastinetta. Majoitus kustansi noin 160€ yötä kohden. Asunto on kooltaan noin 150 neliötä ja vieraiden käytössä on neljä makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, keittiön + ruokailutilan, erittäin tilavan olohuoneen ja ulkoterassin. Asunnossa mahtuu majoittumaan jopa 8 henkilöä. Meitä oli vain viisi, mutta olimme varanneet koko asunnon yksityiskäyttöön, jolloin yökohtaiseksi hinnaksi jäi 32€ henkilöä kohden. Tilasimme Maran kautta ennakkoon myös kuljetukset Havannan lentokentältä asunnolle (noin 30€) ja asunnolta Varaderoon (noin 90€).

Taloudenhoitaja Juana. Meistä loman ajan huolehtinut pirteä Kuubalaisrouva Juana toivotti meidät aina iloisesti espanjaksi päivän seikkailujen jälkeen tervetulleeksi takaisin kotiin. Juana ei puhunut englantia emmekä me espanjaa, mutta elekielen avulla sovimme aina iltaisin mm. seuraavan aamun aamiaisen ajankohdasta. Hänen esimerkkiä seuraten kävimme myös viiden päivän aikana lyhyen espanjan kielikurssin.

Ruoka. Juana valmisti meille aamiaisen toivomanamme ajankohtana noin 6 euron hintaan. Aamiaiseen sisältyi tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti ja smoothie, lämmin voileipä, munakas, juustoja ja tietenkin kuubalaista kahvia. Runsaan aamiaisen voimin jaksoi pitkälle iltapäivään. Mikäli olimme asunnolla iltapäivällä, Juana tarjosi meille smoothiet välipalaksi ja keitti kahvit.

Havannan Airbnb-asunnon lisätiedot löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s